Med torskefilet, bacon og søtpotetstappe får du en skikkelig god fiskemiddag.
Fisk bør være en viktig del av kostholdet for alle, ikke minst for revmatikere og andre med betennelsessykdom. Ønsker du å redusere betennelse i kroppen så er det å spise nok fisk et viktig steg på veien.
Og det gjør ingenting å spise fisk når middagen kan lages såpass kjapp, sunn og god som denne :-)
Baconsurra torskefilet med søtpotetstappe - 3-4 porsjoner
INGREDIENSER
Torskefilet, 125-150 gram per person
Baconskiver, 1-2 per person
Rosenkål delt i to og spinat, eller andre grønnsaker etter ønske
Til søtpotetstappa:
1 stor søtpotet
1 middels stor potet
2 hvitløksfedd, finhakket
Ei ss smør
En skvett melk - rundt ½ dl
Litt salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
Søtpotetstappa:
Skrell og kutt opp potet og søtpotet og finhakk hvitløken
Ha alt i ei gryte og fyll på med vann slik at alt er mer eller mindre dekket
La det koke et kvarters tid til alt er mørt
Hell av vannet og stamp. Tilsett smør og ha i melk til konsistensen er passe. Smak til med salt og pepper
Når grønnsakene til stappa har kokt i ti minutters tid gjør du klart det andre til middagen.
Surr et par rå baconskiver rundt hver torskebit og gjør klar resten av grønnsakene
Stek delte rosenkål i litt smør sammen med spinat (eller bruk de grønnsakene du foretrekker, bare vær obs på at andre grønnsaker kan trenge lengre varmebehandling). Jeg hadde også i litt paprikakrydder for ekstra smak. Etter 3-4 minutter tar du grønnsakene ut av panna
Stek så den baconsurra torsken i panna mens du stamper og gjør søtpotetstappa helt ferdig. Stek torskestykkene 2-3 minutter på hver side til du ser at fiskekjøttet flaker seg og er klart.
En hel fiskemiddag klar på rundt 20 minutter er slettes ikke galt!
Du kan velge å servere med saus til, men med ei god stappe syns jeg ikke det er nødvendig :-)