Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Baconsurra torskefilet med søtpotetstappe

Fisk bør være en viktig del av kostholdet, ikke minst for revmatikere. Ønsker man å redusere betennelse i kroppen så er nok fisk et viktig steg på veien til en friskere kropp. Dette handler mye om de viktige omega 3-fettsyrene man finner i fisk, spesielt den fete, men også fordi et økt inntak av fisk ofte betyr redusert et inntak av rødt kjøtt. Rødt kjøtt er med på å fremme betennelse, og produkter av rødt kjøtt har i tillegg ofte en del mettet fett.

Over til dagens middag, som var både kjapp, enkel og god!

Baconsurra torskefilet med søtpotetstappe

Torskefilet
Baconskiver
Rosenkål og spinat eller andre grønnsakker etter ønske

Søtpotetstappa
3-4 porsjoner

1 stor søtpotet
1 middels stor potet
2 hvitløksfedd, finhakket
Ei ss smør
En skvett melk - rundt ½ dl vil jeg tro
Litt salt og pepper

Skrell og kutt opp potet og søtpotet, ha alt i ei gryte sammen med finhakka hvitløk og ha i nok vann til at det dekker alt. La det koke et kvarters tid til alt er mørt, hell av vannet og stamp. Tilsett smør og ha i melk til konsistensen er passe. Smak til med salt og pepper.

Mens potetene koker surrer du et par baconskiver rundt hver torskebit og kutter rosenkål i to. Når potetene nærmer seg ferdig kokt steker du rosenkål i litt smør sammen med spinaten (eller bruk de grønnsakene du foretrekker, rosenkål er ikke for alle!). Jeg hadde også i litt paprikakrydder for ekstra smak. Etter 3-4 minutter tar du grønnsakene ut av panna og har i den baconsurra torsken. La fisken steike mens du stamper og gjør ferdig stappa. Snu torskestykkene etter et par minutter og la ligge enda et par minutter til fisken flaker seg og er ferdig.

Hele middagen er unnagjort på 20 minutter! Du kan ha saus til, men med ei god stappe syns jeg ikke det er nødvendig, for tørt blir det ikke :)