Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Kyllingsuppe med fullkornsdumplings

Høsten nærmer seg og det samme gjør suppe-sesongen.

Jeg ville lage ei suppe med kylling, og når jeg lette etter inspirasjon på nettet fant jeg ei fristende Chicken-N-Dumplings Soup. Med noen forandringer ble det dagens middag.

Dumplings oversettes nok best som melballer, men det høres ikke særlig fristende ut. Så jeg holder meg til dumplings-navnet foreløpig!

Noe av det som gjør denne suppen bra er blant annet at den inneholder hvitt kjøtt til fordel for rødt og har greit med grønnsaker. I tillegg vil fullkornsdumplingene bidra med fiber og øke metthetsfølelse.

Hvis du vil ha flere sunne kalorier kan du med fordel tilsette litt kaldpresset olivenolje etter at suppen er ferdig, det tilfører både sunt fett og god smak.

Ønsker du en glutenfri variant kan du forsøke å lage dumplings med bokhvetemel, eller bare lage suppa som den er uten dumplings :-)

Kyllingsuppe med fullkornsdumplings - 3 porsjoner

INGREDIENSER

Ca. 300 gram kylling eller kyllingfilet, i biter
En halv løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 pastinakker, i staver eller biter
2 gulrøtter, i staver eller biter
1 ss smør eller margarin
8-9 dl utblandet kyllingbuljong eller -fond
1 laubærblad
Salt og pepper

Dumplings

1,5 dl fullkornshvetemel
3 ss revet parmesan
1 dl melk
2 ts timian
Litt rosmarin, salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

  • Stek først kyllingbitene (ikke helt gjennomstekt) og sett til siden

  • Ha smør oppi ei gryte sammen med løk, hvitløk, pastinakk og gulrot. La det stå å surre litt på middels varme i noen minutter, rør innimellom

  • Tilsett kyllingfond og krydder, kok opp og la trekke i et kvarters tid.

Mens suppen trekker blander du sammen dumplingingrediensene til du får en klissete deig.

Etter trekketiden er ferdig lar du suppen få et oppkok igjen og tilsetter deigbiter på størrelse med ei teskje eller mindre.

La dumplingene trekke i suppen i 5 minutter. Tilsett kyllingbitene mot slutten, ta ut laubærbladet og suppa er fiks ferdig. Velbekomme!