Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Kyllingsuppe med fullkornsdumplings

Høsten nærmer seg og det samme gjør suppe-sesongen. Det har blitt lagd lite suppe de siste (varme!) månedene, men nå når temperaturen synker er lysten på suppe tilbake. Jeg ville lage ei suppe med kylling, og når jeg lette etter inspirasjon på nettet fant jeg ei fristende Chicken-N-Dumplings Soup som med noen forandringer ble dagens middag. Dumplings oversettes nok best som melballer, men det høres ikke særlig fristende ut. Jeg har ei venninne som nok vil påstå at det heter klimper, men jeg holder meg til dumplings-navnet foreløpig!

Det som gjør denne suppen revmatikervennlig er blant annet at den inneholder hvitt kjøtt til fordel for rødt og har greit med grønnsaker. I tillegg vil fullkornsdumplingene bidra med fiber og øke metthetsfølelse. Hvis du vil ha flere sunne kalorier kan du med fordel tilsette litt kaldpresset olivenolje etter at suppen er ferdig, det tilfører både sunt fett og god smak.

Ønsker du en glutenfri variant kan du forsøke å lage dumplings med bokhvetemel, eller bare lage suppa som den er uten dumplings :)

Kyllingsuppe med fullkornsdumplings
3 porsjoner

Selve suppen

Ca. 300 gram kylling eller kyllingfilet, i biter
En halv løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 pastinakker, i staver eller biter
2 gulrøtter, i staver eller biter
1 ss smør

8-9 dl kyllingbuljong eller -fond
1 laubærblad
Salt og pepper

Dumplings

1,5 dl fullkornshvetemel
3 ss revet parmesan
1 dl melk
2 ts timian
Litt rosmarin, salt og pepper

Stek først kyllingbitene (ikke helt gjennomstekt) og sett til siden. Ha smør oppi ei gryte sammen med løk, hvitløk, pastinakk og gulrot. La stå på middels varme i 8 minutter og rør innimellom. Tilsett kyllingfond og krydder, kok opp og la trekke i et kvarters tid.

Mens suppen trekker blander du sammen dumplingingrediensene til du får en klissete deig. Etter trekketiden er ferdig lar du suppen få et oppkok igjen og tilsetter deigbiter på størrelse med ei teskje eller mindre. La dumplingene trekke i suppen i 5 minutter. Tilsett kyllingbitene mot slutten, ta ut laubærbladet og suppa er fiks ferdig. Velbekomme!

Jeg kan se for meg at dette blir en suppe-gjenganger på mitt middagsbord utover høsten i hvert fall:)