Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Kyllingsuppe med fullkornsnudler på bare 20 minutter

Denne kyllingsuppa smaker nydelig, og sparer deg mye tid.

Den tida kan du heller bruke på å kose deg med maten.

Er du som meg og spiser litt for fort vanligvis, så er ei glovarm suppe midt i blinken for å skru ned tempoet og nyte middagen :-)

  Mat som varmer og metter.  God og mettende kyllingsuppe med fullkornsnudler.

Mat som varmer og metter. God og mettende kyllingsuppe med fullkornsnudler.

Kyllingsuppe - 2 porsjoner

INGREDIENSER

200-250 gram kyllingfilet eller annet kyllingkjøtt
2 gulrøtter
1 vårløk eller en bit purre
1/2 paprika
En bit kålrabi
Erter
1 ss margarin eller rapsolje
5 dl utblandet kyllingfond eller -buljong
1/2 boks mager crème fraîche
Litt chili eller kajennepepper

FREMGANGSMÅTE

  • Kutt kyllingen i biter og stek den noen minutter med litt margarin eller olje i ei gryte. Kyllingen trenger ikke være helt gjennomstekt.

  • Mens kyllingen steker kutter du opp grønnsakene i små biter eller staver

  • Ha grønnsakene oppi gryta med kyllingen og la alt surre et par minutter

  • Ha kyllingfond i gryta og la alt koke i 10 minutter, til grønnsakene er passe møre

  • Ha crème fraîche i suppa mot slutten av koketida

  • Smak til med litt chili eller kajennepepper

Server gjerne suppa med fullkornsnudler, fullkornsris eller en skive godt brød.


Husk å blåse på suppeskjea før du spiser ;-)