Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Mandel- og havrekjeks med valnøtter og sjokolade

Nå har det vært stille herfra en liten stund. Når det blir litt ekstra travelt på jobb, noen dager sykdom og tiden mer eller mindre bare flyr, så blir det litt mindre liv her. Sånn er det. Godt å se at folk likevel kikker innom! :)

Men i dag kommer det altså livstegn igjen. Jeg har hatt formiddagsfri og laget meg noen gode og lettvinte kjeks til kaffien (inspirert av disse). De fungerer fint som kos eller som et lite måltid, og er både sunne og mettende.

Mandel- og havrekjeks med valnøtter og sjokoladebiter
10 stk

1 dl havremel eller havregryn
1 dl mandelmel/finmalt mandel (eller prøv annet mel)
2 ss peanøttsmør
2 ts kokosolje eller smør
2 ss sukrin gold eller annen søtning
En liten neve valnøtter, hakket
0,5 dl melk
20 gram sjokolade, hakket - jeg testa sukkerfri sjokolade fra helsekosten, og det funka som bare det!

Sett ovnen på 220 grader og bland sammen alle ingrediensene. Form til 10 kuler som du legger på et bakepapir og klemmer litt flate. Stek midt i ovnen i 12-15 minutter, til kjeksene har fått en del farge. Avkjøl på rist.

Ha ei fin helg!