Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Kanelboller

En ny variant av de gode fullkornsbollene måtte jo testes ut, og denne gangen ble det kanelboller!

Jeg brukte samme oppskrift som tidligere, og den finner du her. Vil du se skolebollevarianten så er den her, men oppskriften er altså den sammen :)

Denne gangen lagde jeg en litt mindre deig hvor jeg reduserte litt på alle ingredienser bortsett fra egg, der beholdt jeg det ene. Det er lov å prøve seg fram! Jeg brukte hendene og trykket ut deigen til et rektangel på et bakeunderlag, pensla med litt smør og strødde over kanel, sukker og rosiner. Du kan også bruke sukrin gold eller annen søtning hvis du ønsker minst mulig sukker. Så var det bare å rulle deigen sammen til en pølse og dele i passelige kanelbolle-biter. Stekes på 210 grader i ca 10-12 minutter. 

Pynt med glasur eller spis de uten, det er godt begge deler :)