Om meg

Ernæringsrådgiver med interesse for god og sunn mat, opptatt av balansen mellom sunt og kos, og som har en ekstra interesse for kosthold ved revmatisme

Om meg

Renate.jpg

Jeg er en matglad sørlending som nylig flyttet hjem til Lyngdal igjen etter noen år på Østlandet. Jeg har bakgrunn som kostholdsveileder/ernæringsfaglig rådgiver og er utdannet master i samfunnsernæring.

På denne bloggen finner du en del oppskrifter, noen kostholdstips og litt matvareopplysning. Oppskriftene er mat som jeg selv liker og lager i hverdagen. I mitt kosthold er god smak viktig, men også hva maten gjør med kropp og helse. Derfor gjelder det for meg å ha en balanse mellom det som er sunt og godt, og det som ikke er fullt så sunt men likevel så godt at det fortjener en plass!

Det var interessen for kosthold ved revmatisme som gjorde at jeg startet denne bloggen (tidligere revmat.no). Nå har fokuset blitt mer generelt, men de fleste av oppskriftene vil likevel være godt egnet for revmatikere. Når det kommer til kosthold ved revmatisme er det middelhavskosthold som regnes for å ha best effekt på symptomene. Et middelhavskosthold baseres mye på fisk, frukt og grønnsaker, hvitt kjøtt, bønner og linser, fullkorn, nøtter, frø og olivenolje.

Ved henvendelser, kontakt meg på skardalernaering@gmail.com.